Svampe Bygotto

Efteråret kalder på varme retter. Denne svampe bygotto komplimenterer det kolde indevejr og er fyldt med sæsonens svampe, som faktisk er den eneste ikke animalske fødevare, der indeholder D-vitamin. Så giv dig i kast med den nordiskinspirerede risotto og få samtidig fyldt depoterne op med D-vitamin inden vinteren.

Retten er til fire personer

350 gram perlebyg
1,5 liter kogende vand
2 terninger grøntsags bouillon
2 dl flasker Hvidvin
2 store pose Løg1 fed hvidløg
250 kg blandede svampe
1 Fennikel
1 dl parmesan
1 håndfuld persille
3 spsk smør
Olie til at stege i

Kog vandet og put det i en kande sammen med bouillon terningerne og lad dem opløse. Imens hakker du dine løg fint. Zittaurløg og hvidløg hver for sig. Sæt dem til side og skår svampene eller champignonerne ud i mundrette stykker.

Varm olien i en stor gryde og put løgene deri, når olien er helt varm. Svits dem kort og tilsæt herefter halvdelen af dine svampe. Jeg har her valgt at tage de mindre sjove svampe, såsom champignonerne, da svampene her vil miste meget væske og mest er der for at give smag til retten, mens den står og hygger sig. Sauter løg og svampe sammen og tilsæt så perlebyggen og rør rundt i to min sammen med svampene. Når der er kommet godt med varme i hele retten, hælder du vinen over og tilsætter hvidløgen. Lad vinen stå og fordampe og begynd herefter at hælde den boullion i. Hæld en lille smule i og lad byggen suge væsken til sig. Når der så ikke er så meget tilbage, så hæld du på igen.

Retten kræver noget kærlighed og opmærksomhed, så stå hele tiden ved den og vurder om den skal have mere væske. Imens du står ved retten, kan dy skære din fennikel ud i tynde skiver – Du skal bruge dem senere.

Du behøver ikke nødvendigvis bruge al den boullion, du har gjort klar. Modsat kan det også være, at du ikke har nok. Hæld på, indtil du synes at retten har den rigtige konsistens for dig. Jeg Laver den selv med noget bid i, men man kan også sagtens koge byggen blødere og få en mere grødlignende ret.

Når retten er nået den ønskede konsistens, putter du smør, fennikel og parmesan i og lad det stå og smelte. Imens steger du de resterende svampe på panden, og hakker din persille fint. Server retten med de stegte svampe og persille som topping.

Velbekomme!

Opskriften er fra Ayurvedicfoodpoetry. Find flere opskrifter her